Wie ben ik

De start van mijn muziekliefhebberij begon als klein ‘menneke’ bij Fanfare Concordia De Limburgse Jagers. Wat vond ik het heerlijk om met een glimmende trompet en een chic uniform door de straten van Maastricht te marcheren! Niet alleen de aandacht, maar vooral de volle klank van al dat koper vond ik machtig mooi. Daarna volgden pianolessen op de muziekschool. Als puber maakte ik muziek met vrienden in een bandje. Uiteindelijk heb ik in 1982 mijn diploma Docerend Musicus Piano aan het Conservatorium te Maastricht behaald. De lessen van Hedy Schneider en Frans van Beveren waren fijn en heel inspirerend.

Toch zag ik mijzelf niet als pianoleraar aan een muziekschool verbonden. Daarom koos ik ervoor om op een ander terrein de kost te gaan verdienen: al lange tijd ben ik werkzaam in de inkoop-, leveranciersmanagement- en ICT-sector.

Mijn favorieten zijn nog altijd de grote romantici zoals Brahms en Schumann. Ook Russische muziek en de Franse impressionisten hebben een belangrijke plek op mijn ranglijst. Het is mijn ultieme uitdaging om precies die stukken te selecteren die qua moeilijkheidsgraad én stijl goed matchen met eigen mogelijkheden.

Muzikale hoogtepunten uit mijn jonge jaren die me altijd zullen bijblijven zijn een concert van Vladimir Horowitz in het Concertgebouw (1986) en een optreden van Sarah Vaughan tijdens het NSJ festival (1987). Daarna is de ontdekkingsreis naar parels in de muziek op gang gekomen en niet meer gestopt.